DENK PUUR, WEES GELUKKIG

THEE

Puritea is een Nederlandse importeur van exclusieve soorten kwaliteitsthee uit Sri Lanka. Geboren in Colombo, Sri Lanka, werd Asoka, eigenaar van Puritea, op jonge leeftijd geadopteerd door zijn Nederlandse ouders. Maar hij is nooit zijn roots verloren. Integendeel, zijn vader was voorzitter van een adoptie organisatie en ging daarvoor regelmatig terug naar Sri Lanka. Voor zijn gezin bracht hij telkens de lekkerste theesoorten mee terug, zo kwam Asoka voor het eerst in contact met de exclusieve losse thee uit Sri Lanka.

Het productieproces vindt van A tot Z plaats op Sri Lanka, wat natuurlijk ten goede komt aan de lokale economie. Het resultaat? Eerlijke én lekkere thee, diverse melanges en prachtig ontworpen, milieuvriendelijke verpakkingen. 

Ceylon – zoals Sri Lanka vroeger heette – is een synoniem geworden voor excellente thee. Puritea brengt je dichter bij de theestruik door pure, natuurlijke en uitmuntende losse theesoorten naar Nederland te halen.

Zoals je kunt begrijpen, is de relatie van Puritea met het eiland Sri Lanka veel meer dan enkel en zakelijke. Puritea is daarom ook sponsor van Carelanka, een Nederlandse stichting die in Sri Lanka projecten ondersteunt, waarin mensen met een beperking een hoofdrol spelen.

Projecten waarbij mensen met een beperking een kans krijgen, door onder andere: speciaal onderwijs, dagopvang voor kinderen met een verstandelijke beperking, opvang voor ouderen die niet meer thuis kunnen wonen.

Puritea doneert een deel van haar omzet rechtstreeks aan dit goede doel. Met het drinken van een kopje Puritea thee, geven wij samen iets terug aan het land waar deze mooie thee vandaan komt. Dat maakt genieten van een heerlijke kop thee nog fijner!